Training en opleiding

Training en opleiding vormt het voedsel voor het bedrijf. Kennis is macht en verbetert de concurrentiepositie. TraSysCo zorgt ervoor dat uw organisatie is voorbereid op complexe projecten die Opdrachtgevers op de markt zetten.

Introductie training Systems Engineering (1 dag)

De overheid doet al een geruime tijd veel in samenwerking met de markt. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft hiervoor het principe ‘de markt tenzij…’ geformuleerd. Ook provincies hebben dit principe omarmd. Dit principe vraagt van de overheid de vraag aan de markt anders te formuleren dan 25 jaar geleden. In deze basistraining leert u die vraag (klanteisen) te analyseren. We zullen aan de hand van een stappenplan deze vraag in de basis met u doornemen. Denk bijvoorbeeld aan het structuren van uw project, het opdelen van het werk, systemen en producten. Na deze training begrijpt u wat Systems Engineering is en hoe u dit in de praktijk kunt toepassen.

Verdiepingstraining Systems Engineering (2 dagen)

Heeft u de basis van Systems Engineering (SE) onder de knie en wilt u zich verdiepen in bepaalde onderdelen (bijvoorbeeld het formuleren van eisen of systemen tot het juiste niveau decomponeren), dan helpen wij u u graag. TraSysCo hanteert ook hier een praktische werkwijze afgewisseld met theorie. Voor de praktische werkwijze maken we casussen op maat in EASE. EASE is een tool die vanaf elke lokatie toegankelijk is. Zo kunt u bijvoorbeeld ook oefenen als er geen training wordt gegeven óf u kunt een casus in team verband op locatie uitwerken en ter beoordeling via EASE aanbieden. Het is één van de vele mogelijkheden die TraSysCo biedt om het werkveld van Systems Engineering te leren en mee aan de slag te gaan.

Training UAV-gc (1 dag)

UAV GC staat voor Uniforme Administratieve Voorwaarden voor Geïntegreerde Contracten. In deze éendaagse cursus leert u hoe deze voorwaarden toe te passen bij het schrijven van een geïntegreerd contract en hoe deze voorwaarden te gebruiken bij een contract in de uitvoering. De focus ligt niet alleen op de voorwaarden zelf maar ook de soorten overeenkomsten waarop de voorwaarden in de meeste gevallen van toepassing worden verklaard. Denk aan onderhoudscontracten, prestatiecontracten, engineering & construct contracten en design & construct contracten. Na deze cursus bent u in staat de UAV GC te gebruiken in combinatie met de geschreven overeenkomst en kunt u een Overeenkomst opstellen met behulp van de UAV GC en een model basisovereenkomst.

Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB) en samenwerken (1 dag)

Systeemgerichte contractbeheersing is een methodiek van contractbeheersing waarbij de Opdrachtgever inzicht krijgt in de werking van het project kwaliteitssysteem van de Opdrachtnemer. Vanzelfsprekend kan de Opdrachtnemer dezelfde methodiek toepassen bij onderaannemers. Dit inzicht wordt verkregen in de ontwerp- en de realisatiefase van de (geïntegreerde) Overeenkomst. De Opdrachtgever hanteert op basis van zijn risicodossier een toets strategie om te bekijken of de Opdrachtnemer aan de eisen van de Overeenkomst gaat voldoen. Tijdens deze cursus leert u wat systeemgerichte contractbeheersing is, welke vormen van toetsen mogelijk zijn, hoe u een risicodossier opbouwt en toepast bij de verschillende toetsen en hoe u daarbij een goede samenwerking behoudt.

.